+36 30 424 98 08 makeuptetovalas@gmail.com

Lézeres tetoválás eltávolítás

Páciens tudnivalók, az eredményes kezelésért

 A YAG lézeres tetoválás eltávolítás egy eredményes és innovatív tetoválás eltávolításra alkalmas módszer, melynek köszönhetően a már régóta kellemetlenséget okozó tetoválásodat látványosan halványítani, eltüntetni lehet. A maximális komfortérzet és a kezelés leghatékonyabb lefolytatása érdekében, kérjük készülj fel a lézeres kezelésre a következő előírások szigorú betartásával.

Mit kell tudnod az eljárásról?

Jelenleg a Q- kapcsolású tetoválás eltávolító lézeres eljárást piacvezetőként tartják számon, ezt csak a pikoszekundumos lézerek előzik meg. A Q-kapcsolt Nd YAG lézer fényét elnyelik a festékszemcsék, melynek hatására azok szétrobbannak, így a kisebb méretű festékszemcséketa falósejtek már be tudják kebelezni, melyek segítségével a festék lassan kiürül a szervezetből a nyirokrendszeren keresztül. A folyamat a környező szövetek és a bőrfelszín sérülése nélkül történik, így hegmentesen lehet elvégezni a beavatkozást. A pikoszekundumos lézerek újabban jelentek meg a piacon. Ezzel az újabb technológiával a lézer rövidebb idő alatt és még kisebb részecskékre töri fel a tetováló tintát, így gyorsabban távolíthatók el a tetoválások, kisebb mértékű fájdalom árán.

Minden beavatkozásnak vannak előnyei és hátrányai is, szeretném ezekre felhívni a figyelmedet és ha kérdés merül fel benned, keress fel bizalommal!

Lézeres tetoválás eltávolítás előnyei:

– biztonságos és haékony
– Nem károsítja a bőrt
– egyaránt eltávolíthatóak a színes, fekete illetve a sminktetoválások
– Nagyobb méretű és mélyre ütött tetoválások is eltávolíthatók

Lézeres tetoválás eltávolítás hátrányai:

– Több alkalomra van szükség, 4-8 hetes szünetekkel, mely során a direkt napsugárzás kerülendő
– Fehér, UV színű tetoválást nem távolítható el
Nem fájdalommentes, de lehet csillapítani

A legtöbb tetoválás eltávolítás 3-10 alkalmat igényel 6-8 hetes szüneteket beiktatva az alkalmak között. Ezeket az időközöket érdemes betartani, hiszen minimálisan ennyi idő szükséges a szervezetnek ahhoz, hogy a pigment darabkákat eltávolítsa. Amennyiben, gyakrabban végzik el a kezelést, a folyamat nem tud megfelelően lezajlani. Átlagosan egy kezelés kb. 10-30 perc, mely után közvetlenül a bőr fehéren elszíneződik, ez azonban természetes. Az egyes kezelések időtartamát befolyásolja a kezelt felület nagysága, illetve a festékanyagok mélysége és nagysága. A kezelés nem fájdalom mentes, csupán apró szurkáló, csípő érzést vált ki és az alkalmak ahogy közeledünk a teljes eltávolításig, egyre kellemesebbek. A kezelések után 3 hónapig kerülni kell a közvetlen napozást, a szoláriumozást, a szauna használatot 2 hétig, illetve a kezelések között és után nem ajánlott bizonyos kozmetikai kezelések, mint pl. a peeling. Kezelés után érdemes a bőrfelületet szárazon tartani, úgy kell bánni vele, mintha a nap égette volna meg.

Összességében elmondható, hogy a Q:kapcsolt YAG lézer segítségével egyszerűen szabadulhatsz meg a kezelt a már nem kívánt tetoválásoktól. Az óvintézkedések betartásával, amiről tájékoztatást és utóápolót kapsz, mellékhatásoktól mentes lesz a kezelés.

Lézeres tetoválás eltávolítás ellenjavallatok:

– Szoptatás
– Terhesség
– Fél éven belüli retinoid terápia
– Keloid hajlam
– Cukorbetegség
– Vérzékenység
– Epilepszia
– Daganatos megbetegedések
– Lázas állapot
– Gyulladás a szervezetben
– Allergiás hajlam

Lézeres tetoválás eltávolítás kezelés előtt

Célszerű a kezelendő területet hidratálni a kezelés előtti pár napban , testápolózni, hogy a bőröd minél puhább legyen a kezelés napján. Így kevésbé fog előfordulni sebesedés, vérzés, mely nagymértkékben befolyásolja a gyógyulás hosszát. Fontos, hogy konzultájunk, mielőtt belevágsz a lézerezésbe.

Lézeres tetoválás eltávolítás kezelés alatt

Kezelés alatt szúró, meleg érzést fogsz érzeni. Ahhoz, hogy a tetoválásod látványosan eltűnjön, fontos a pontos paraméter beállítás, ezért első alkalommal megkeresem azt a paramétert, amely tökéletes a bőröd és tetoválásod típusához. Kérni fogom, hogy a kezelés alatt adj pontos és alapos visszajelzést nekem arról, mit érzel kezelés közben. Amennyiben erős fájdalmat, égést vagy egyéb fájdalmat érzel, azonnal jelezd! Kezelés közben is lehetőséged van a már kezelt és égő terület hűtésére, nyugtatására.

Lézeres tetoválás eltávolítás mellékhatások

A kezelést követően duzzanat és bőrpír, hólyagosodás, pontszerű vérzés tapasztalható pár órán vagy napon keresztül. Amennyiben a lekezelt terület begyulladt és ég, érdemes gyulladás csökkentő, antibiotikumos vagy ezüst-kolloidos krémet (pl.:laluset) alkalmazni rá. Ezt a krémet a kezelés után biztosítom neked. A pirosodás fennmaradhat akár 3-4 napig is, amíg a bőr nem nyugszik és gyógyul meg. A gyógyulás aktív fázisában – a kezelést követő 3-5 napban – mindig tartsd tisztán a felületet, amennyiben ruhát viselsz, vagy olyan behatások érhetik, érdemes folpack-kal lefedni azt. Fontos, hogy amikor hazaérsz vedd le a fóliát, hiszen a levegő es a szellőztetés segíti elő a hámosodást. Amennyiben a 7 napot meghaladja a gyulladás, keresd fel szalonunkat. Miultán már a kezelt terület már nem duzzadt, piros, már nem kell lefedést alkalmazni, de a nyári időszakban mindenképp alkalmazni kell a továbbiakban 50 fektoros védőkrémet.

Lézeres tetoválás eltávolítás kezelést követően

A kezelést követő 1 hétben kerüld az erős hőhatást a kezelt területen (szauna, forró víz, fürdő, strand stb)
A kezelést követő 1 hétben kerülni kell az erős izzadással járó sportot
Hideg vízzel és gyengéd tusfürdővel mosd a kezelt területet és ne áztasd
Kérlek, hogy a teljes gyógyulásig (4-6 hét) testpeelinget vagy dörzsölő kefét a kezelt területen ne használj
Eleinte a kezelt terület érzékeny, piros vagy duzzadt, ne érje erős UV fény (napozás, szolárium)
Nagyon fontos, hogy nem szabad kaparni, piszkállni az érintett területet, hiszen az mind a fertőzésveszélyt befolyásolja, mind pedig az eredményességet